Avtomehanik – iskan poklic

Ste tehnično podkovani in se spoznate na delovanje avtomobilov? Potem zelo verjetno ne boste imeli težave s pridobitvijo zaposlitve, če seveda želite delati kot avtomehanik, avtoličar, vulkanizer, …

Čeprav je trenutno na trgu dela veliko brezposelnih so poklici za katere delodajalci zelo težko dobijo kader, eden izmed njih je zagotovo avtomehanik, ki spada med zelo iskane poklice, za katerega pa imajo delodajalci velikokrat težavo najdti novega sodelavca.

Danes ima skoraj vsako gospodinjstvo vsaj en avtomobil, število pa se samo še povečuje. Njihove jeklene konjičke pa je potrebno redno vzdrževati, servisirati ali popravljati, tako, da se delo avtomehaničnih delavnic povečuje. Ker pa predvsem veliko mlajših ne zanimajo poklici tehnične stroke: strojnik, mehanik, električar, … je nabor kandidatov s primernim znanjem posledično manjši.

Za koga ni primeren poklic avtomehanika?

Čeprav je danes že veliko diagnostike na novejših modelih mogoče pregledati, kar preko računalnika, je še vedno večino dela, ko se odkrije napaka potrebno opraviti ročno in zelo verjetno ne boste opravljali delo programerja, to pomeni, da je potrebno primerno orodje, pri katerem pa je kar velika verjetnost, da se umažete, če imate težave, da se umažete in da v službi zelo verjetno ne boste delali v kravati potem poklic avtomehanika res ni primeren za vas.

Če nimate težave, da se pri delu umažete, saj veste, da se boste ob koncu delovnika umili potem je primeren poklic za vas, če vas seveda zanima in imate tudi nekaj predhodnih znanj.

Delo avtomehanika je tudi daleč od monotonega poklica, v delavnicah po večini vlada pozitivno vzdušje, osvajati je potrebna nova znanja, ker se tehnologija v tej industriji konstanto nadgrajuje.

Veliko delodajalcev zaradi pomanjkanja primernega kadra, nudi priložnost novim sodelavcem, čeprav nimajo primernega znanja ali izobrazbe, da le pokažejo interes za zaposlitev, so že pripravljeni njihovo znanje deliti in vas priučiti, da boste lahko samostojno opravljali poklic.